Over ons

De Nationale Opera behoort tot de beste operahuizen ter wereld. Voor elke productie stellen we een artistiek team en een cast samen waarin de nationale top is vertegenwoordigd, maar ook grote internationale namen. De meest talentvolle operazangers, regisseurs, dirigenten en ontwerpers ter wereld komen naar ons huis in Amsterdam en brengen u opera van de allerhoogste kwaliteit.

De Nationale Opera staat bekend om haar veelzijdige programmering. We brengen nieuwe producties van bestaande opera’s, maar creëren ook zelf nieuwe opera’s. Vrijwel alles wat u op het toneel ziet wordt in ons eigen huis gemaakt in onze eigen ateliers. Achter de schermen worden decors gebouwd, kostuums ontworpen, en rekwisieten, pruiken en schoenen gemaakt. Dat maakt De Nationale Opera uniek, maar dit is ook een zeer kostbare aangelegenheid.

Ook zetten we ons in om de operatraditie door te kunnen geven aan volgende generaties. We leiden jong talent in eigen huis op en staan in nauw contact met de academies. Maar ook blijven we werken aan de band met ons publiek. Met aansprekende educatie- en participatieprojecten willen we nog breder toegankelijk zijn. Daarbij hebben we oog voor het operapubliek van de toekomst: jaarlijks verwelkomen we 20.000 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in ons huis. 

Geef om De Nationale Opera

Voor een succesvol voortbestaan kan De Nationale Opera niet buiten de steun van haar Geefkringen. Als begunstiger van De Nationale Opera speelt u een belangrijke rol voor ons. U helpt ons in het versterken, verdiepen en verbreden van onze kernactiviteit. U bouwt mee aan ons fundament.

Contactgegevens

De Nationale Opera

Roos Bernelot Moens
Manager Particuliere Fondsenwerving

T 020 551 81 02
E r.bernelotmoens@operaballet.nl

 

Lees meer over De Nationale Opera

operaballet.nl

 

Lees meer over de Vrienden van De Nationale Opera