08 januari '19 Foyeravond Opera: Porgy and Bess

Foyeravond Opera: Porgy and Bess

08 januari 20:30 uur Alle vrienden en geefkringleden Nationale Opera & Ballet

THE GERSHWINS' PORGY AND BESS

Summertime … and beyond

Summertime… het is één van de bekendste jazz-songs. Benieuwd waar deze lullaby vandaan komt? En waarom ze zo’n droeve ondertoon heeft? Duik in de broeierige wereld van Porgy and Bess, een opera over mensen aan de rafelranden van de Amerikaanse maatschappij. Gershwin wilde met zijn magnum opus grenzen doorbreken: tussen opera en musical, folk en klassiek, rijk en arm, zwart en wit. Aanvankelijk lauw ontvangen groeide het werk uit tot – volgens velen – de belangrijkste Amerikaanse opera. Wat laat Porgy and Bess zien over de grenzen in onze samenleving, onze cultuur, ons eigen denken?

In de foyer van Nationale Opera & Ballet onderzoeken we hedendaagse zeggingskracht van Porgy and Bess – en natuurlijk laten we ook enkele van de mooiste songs uit de opera horen.

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Prijzen

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. U heeft een persoonlijke promotiecode ontvangen om kosteloos plaatsen te reserveren. Code kwijt? Neem contact op via steun@operaballet.nl.

Boek uw kaarten nu via onze webshop.