08 april '19 Foyeravond: Madama Butterfly

Foyeravond: Madama Butterfly

08 april 20:30 uur Voor Vrienden en Geefkringleden Nationale Opera & Ballet

Stap in de wereld van de makers. Op deze avond kunt u in informele setting met een drankje genieten van een aria of duet of een klein ensemble, een interview met een zanger of een regisseur. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, gekoppeld aan een actueel thema. Deze avond duiken we in Madama Butterfly.

Cio-Cio-San trouwt met de Amerikaanse marineofficier Captain Pinkerton, krijgt met hem een kind maar wordt dan in de steek gelaten. Het drama in dit waargebeurde verhaal is compleet wanneer Pinkerton drie jaar later, vergezeld door zijn echtgenote, terugkeert naar Japan om zijn kind op te halen. Butterfly zag haar verbintenis met de Amerikaanse officier Pinkerton als een echt huwelijk, voor hem was het slechts een exotisch avontuurtje. Cio-Cio-San pleegt zelfmoord: “Met ere sterven wie niet met ere kan blijven leven”, zo formuleert Cio-Cio-San, alias Madama Butterfly, de kern van het harakiri-principe.

Robert Wilsons wonderschone enscenering van Puccini’s hartverscheurende Madama Butterfly accentueert met zijn strakke stilering de tragiek van het verhaal. De in 2002 met veel enthousiasme ontvangen enscenering keert voor een tweede keer terug.

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Prijzen

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. U heeft een persoonlijke promotiecode ontvangen om kosteloos plaatsen te reserveren. Code kwijt? Neem contact op via steun@operaballet.nl.

Boek uw kaarten nu via onze webshop.