04 februari '19 Foyeravond: Girls of the Golden West

Foyeravond: Girls of the Golden West

04 februari 20:30 uur Voor Vrienden en Geefkringleden Nationale Opera & Ballet

Stap in de wereld van de makers. Op deze avond kunt u in informele setting met een drankje genieten van een aria of duet of een klein ensemble, een interview met een zanger of een regisseur. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, gekoppeld aan een actueel thema. Deze avond kijken we naar de productie uit het Opera Forward Festival: Girls of the Golden West. 

Het verhaal van Girls of the Golden West speelt zich af in de ruwe wereld van de goudzoekers tijdens de Californische Gold Rush uit de jaren 1850. Het stuk is gebaseerd op authentieke bronnen: goudzoekersliedjes, verslagen van ooggetuigen als van de schrijvers Louise Clappe en Mark Twain, en krantenartikelen. De schokkende gebeurtenissen worden beschreven vanuit het perspectief van Louise Clappe, alias ‘Dame Shirley’, de vrouw van een arts. Op Onafhankelijkheidsdag wordt de racistische en seksistische stemming steeds grimmiger, wat leidt tot de dood van het Mexicaanse barmeisje Josefa.

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Prijzen

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. U heeft een persoonlijke promotiecode ontvangen om kosteloos plaatsen te reserveren. Code kwijt? Neem contact op via steun@operaballet.nl.

Boek uw kaarten nu via onze webshop.