27 mei '19 Foyeravond: Aus Licht

Foyeravond: Aus Licht

27 mei 20:30 uur Voor Vrienden en Geefkringleden Nationale Opera & Ballet

Venster op het muzikale universum van Karlheinz Stockhausen.

Een productie van Holland Festival, De Nationale Opera, Het Koninklijk Conservatorium Den Haag i.s.m. De Stockhausen Stiftung für Musik. 

Wat doen wij mensen op aarde? Het antwoord van Karlheinz Stockhausen op deze vraag bestaat uit LICHT, een cyclus van maar liefst zeven opera’s. Aus LICHT is een selectie van unieke scènes hieruit die wordt gepresenteerd in drie opeenvolgende voorstellingen in de Gashouder, Westergasfabriek, Amsterdam.

In de operacyclus LICHT geeft Karlheinz Stockhausen zijn visie op de rol van de mensheid in een muzikale schepping en doet daarin een beroep op het hoogste wat podiumkunst kan bieden. Musici en middelen om zijn verhaal vertellen, brengt hij tot het uiterste. Karlheinz Stockhausen wist als een van de eersten het maken van elektronische muziek tot kunst te verheffen.

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Prijzen

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. U heeft een persoonlijke promotiecode ontvangen om kosteloos plaatsen te reserveren. Code kwijt? Neem contact op via steun@operaballet.nl.

Boek uw kaarten nu via onze webshop.